De uitvoering
      Na tijden van voorbereiding is het nu tijd voor het ‘echte’ werk.De verbouw activiteiten gaan van start.
      De bouwcommissie bestaat uit Ulbe Leijendekker, Wiebe Hoekstra, Jaap van der Heide en Wolter de Haan.
      De projectleiding voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt vanuit de bouwcommissie verzorgd door Jaap van der Heide.
      Voor de uitvoering van diverse werkzaamheden zullen we een beroep doen op vrijwilligers.
      We hopen dat er velen zijn die hun steentje willen bijdragen in het realiseren van een prachtige eigentijdse accommodatie voor onze vereniging.

Subsidie
      De verbouwing van De Ynrinner staat al een tijd op het programma. Om deze nieuwbouwplannen te realiseren, zijn er een aantal subsidieaanvragen gedaan. Goed nieuws: KV Flamingo’s krijgt veel (heel veel!) budget voor de nieuwbouwplannen! Een kort overzicht om iedereen op de hoogte te stellen.

• De subsidieaanvraag vanuit het Iepen Mienskipfûns is toegezegd. Dit brengt maar liefst €35.000,- in het laatje;
      • Het Rabo Fons Coöperatief Dividend heeft een bedrag van €5.000 toegekend aan KV Flamingo’s;
      • En P.W. Janssen’s Friesche Stichting keert €1.000,- uit!

Dit is maar liefst een totaalbedrag van €41.000 subsidie!

Sloopwerk
      Voordat wordt begonnen met opbouwen zal er het nodige sloopwerk verricht worden. Dit staat gepland voor zaterdag 28 oktober. Daarna begint het opbouwen. Samen met onze hoofdsponsor bouwbedrijf Tamminga wordt daar invulling aan gegeven.

Het installatiewerk wordt verzorgt door installatiebedrijf Detmar.

Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang. Heb je vragen dan kun je terecht bij Wolter de Haan.
      Je kunt hem bereiken door een mail te sturen naar ikbouwmee@kvflamingos.nl.

Verslag sloopdag 28 oktober 2017
      Het is 28 oktober, ochtends 8 uur als de Ynrinner zich vult met een 20 tal stoere mannen.
      Eerst een bakje koffie dan trappelend van ongeduld naar buiten om zich vol overgave te storten op het sloopwerk.
      Verdeeld ingroepjes over de 4 kleedkamers en het materialen hok worden deze in eerste instantie gestript.
      In no time zijn de ruimtes helemaal leeg.
      Dan kan het echte werk beginnen.
      Slopen van alle binnen muren in de kleedkamers en het slopen van het materialen hok.Z
      Tussendoor op zijn tijd een natje en droogje verzorgd door de dames van kantine commissie. Het verloopt erg voorspoedig.
      Rond 11 uur wordt de buitenmuur onder handen genomen. Kwart over 1 is deze ook volledig geveld en is de klus geklaard!

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage!

Voortgang verbouwing
      Op 28 oktober zijn we van start gegaan.
      In één zaterdagochtend is er met behulp van grote groep vrijwilligers het sloopwerk uitgevoerd.
      In de week daarop zijn de kraanwerkzaamheden gedaan.
      Vervolgens hebben vrijwilligers in de avonduren de bekisting aangebracht en het ijzerwerk in de fundering geplaatst.
      Daarmee is de fundering klaar voor beton storten. Dat is vrijdag 17 november gedaan.
      De dag daarop is de bekisting verwijderd en zand in gekruid.
      Komende week gaan we vloerisolatie en bouwstaalmatten aanbrengen zodat vrijdag de 24e de vloer kan worden gestort.
      Een fotoverslag van de werkzaamheden vind je hier.

Het is mooi om te zien wat er met behulp van de vrijwilligers allemaal wordt gerealiseerd.
      Door de inzet van vrijwilligers besparen we veel geld en kunnen we veel van onze plannen realiseren.

Wil jij ook je bijdrage leveren en een keer mee helpen? Dat kan! Stuur een app naar 06-51415119.
      Je wordt dan toegevoegd aan de pool van vrijwilligers. Vele handen maken licht werk!